BAB 2 B. INDRAMAYU TEMBANG ANYAR

 Tembang Anyar
Baka disimak lan dititeni perkembangan tembang-tembang anyar cukup rame’, sebab muncule grup-grup musik anyar lan panembang-panembang muda sing nduweni kekhasan perlu dititeni, sebab muncule tembang-tembang anyar sebab anane kreatifitas sing tembang lawas nuju ning tembang anyar, sejene iku perkembangan tembang-tembang tarling lan perkembangan alat musik sedurunge.
Ning perkembangane ana 2 jenis lagu sing dilantunaken ning pagelaran ning musik tarling, sing diawiti sing balungane lagu (kerangka lagu), lan perkembangan lagu kreasi anyar. Sing diarani balungane lagu yaiku nada-nada sing wis baku, yaiku asale sing nada gamelan sing dikolaborasi bari alat musik gitar, sing seteruse diisi bari syair-syair utawa lagu-lagu iku sing diarani lagu-lagu klasik tarling. Balungan-balungan lagu nduweni sebutan : Bendrong, Barlen, Renggong, Kiser, Cerbonan, Dermayonan lan sejen-sejene.
Perkembangan lagu-lagu klasik seteruse ngalami prubahan, yaiku dikreasikaken utawa digawe ngepop, istilah utawa bahasa Abdul Ajib sing kaya mengkonon disebut “Kiser gancang “, sebab tempone luwih cepet tinimbang lagu klasik, contone lagu ” Warung pojok “, lagu Penganten baru “sing ning cerbon nggunakaken”laras renggong”.
Muncule si Raja Dangdut Rhoma Irama “sing Soneta grup gawe gegere jagat musik. Lagu-lagune’ Rhoma Irama katon disenengi ning generasi muda, sampe ning penampilan uga lagu-lagu tarling uga ngalami perubahan istilahe dikreasikaken utawa dikolaborasikaken, sebab baka beli mengkonon ya seni musik tarling blipayu ning masyarakat.
Saking seneng lan dadi pujaane para muda bari Rhoma Irama, apa bae sing digawe lan ditampilaken Rhoma Irama ditiru lan dijiplak persis ning para seniman muda, kepanjing ning seniman tarling, apa iku model kostume, aksi panggunge, tata panggunge, gaya rambute, gaya jenggote, dekorasine kabeh pada ditiru. Lagu-lagu tarling kreasi anyar berubah dadi lagu dangdut, sing basane tetep nggunakaken lagu basa daerah Cerbon-Dermayu.
Ning esor iki karya-karya lagu-lagu tarling lan aran-aran tokoh sing gawe prubahan yaiku : Drs. H. Abdul
Ajib, Sunarto, Hj. Dariah, Hj. Dadang Darniah, H. Udin Zaen, Hj. Titin Maryati, Nano Romanza, Sadi M. Yoyo S. Ipang Suoendi lan sejen-sejene.
CONTOH TEMBANG ANYAR


Evaluasi Materi

seuwise menyimak materi ning duwur, mangga di isi form ning esor kien:

Likes:
18 2
Views:
1863

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.