lanjutan Guritan (minggu 8)

conto guritan/puisi

CAHYANING JAGAT MENCORONG NING BENGI LAELATUL QODAR

Nok, tangi, Tangia ning bengi laelatul qodar

Beng kang dienteni wong sejagat merat

Tangnia, buangen slimute. Gage tangi aja keder

Luruh kemulyan lan buang mlarat

Tangi, ngadeg ning wektu bengi

Madep lan sinuku tunggal maring Gusti Kang Maha Sawiji

 

Nok, tangia nok tangi. Tangekaken kakang

Jukut banyu wudlu lan sembahyang

Ngeling-eling ning waktu bengen

Karo limang waktu sering klalen

 

kudu ditangisi. lan kudu digetuni

Tobate dudu tobat sambel, dudu tobat-tobatan

Nanging saestu leresaken ati lan pikiran siji

Arep urip luruh kemulyan, nyawijiaken sewijinipun

Pangeran !

 

Tugas minggu kien yaiku gawe puisi 2 bahasa yaiku bahasa Indramayu lan bahasa Indonesia

ditulis ning ms.word dengan ketentuan :

  • ukuran kertas A4
  • margin halaman 3 3 3 3 (cm)
  • jenis fort Times New Roman, size 12
  • spasi 1.15

panjang tulisan yaiku 1 halaman

setiap tulisan muat :

  • judul
  • nama penulis
  • isi tulisan
  • profil singkat

Tema puisi yaiku persahabatan / guru / keluarga

Diingatkan aja nyontek yaaa… ndamel piyambek, atau karya piyambek

conto profil :

Likes:
8 0
Views:
526
Article Categories:
Bahasa IndramayuKELAS VIII

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.